Αιμοδοσίας

Αιμοδοσίας

Στις 22 Απριλίου 2024 και ώρες 9:00-13:00 Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται στο χώρο του σχολικού μας συγκροτήματος, στα πλαίσια της 2ης, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, προγραμματισμένης αιμοδοσίας που διοργανώνει το 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων και στην οποία συμμετέχει και το σχολείο μας, το 2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων.

Όσοι αιμοδοτήσουν πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα/διαβατήριο καθώς και να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους. Οδηγίες για την προετοιμασία του αιμοδότη μπορείτε να διαβάσετε στο επισυναπτόμενο φύλλο οδηγιών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Για τους μαθητές που είναι 17 ετών κι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν ισχύουν τα ακόλουθα:

 Tην ημέρα της αιμοδοσίας οι γονείς/κηδεμόνες τους πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο, έχοντας υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο της υπογραφής (μέσω gov.gr ή ΚΕΠ) ότι συναινούν να αιμοδοτήσουν τα ανήλικα τέκνα τους. Τη δήλωση αυτή θα την παραδώσουν στο συνεργείο αιμοδοσίας.

Επιπλέον, οι γονείς πρέπει να παραμείνουν κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας του παιδιού τους και να αποχωρήσουν μαζί με την/τον μαθήτρια/μαθητή μετά την πάροδο μίας ώρας από την αιμοληψία.

Το κείμενο τηςυπεύθυνης δήλωσης θα αναφέρει τα παρακάτω:
“συμφωνώ να αιμοδοτήσει ο/η μαθητής/μαθήτρια ………………   ………….. του…………., του/της  οποίου/οποίας την κηδεμονία έχω  αναλάβει και δηλώνω ότι ο/η μαθητής/μαθήτρια έχει συμπληρώσει το 17ο  έτος της ηλικίας του/της.”

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του 2ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων, 2310735720 και 2312007385 (υπεύθυνοι αιμοδοσίας: Λεούδη Ρέα, Σταυρούσης Δημήτρης), καθώς και στο τηλέφωνο του 2ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, 2310729160 (υπεύθυνες αιμοδοσίας: Μαμάκου Παναγιώτα, Χατζημπαχάρη Μαρία).