«Προχωράμε μαζί;» 2ο Μαθητικό Συνέδριο Σχολικής Διαμεσολάβησης

«Προχωράμε μαζί;» 2ο Μαθητικό Συνέδριο Σχολικής Διαμεσολάβησης


Η ομάδα της σχολικής διαμεσολάβησης του σχολείου μας συμμετείχε στο 2ο μαθητικό συνέδριο «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο» που έλαβε μέρος στην αίθουσα πολυμέσων του 2ου ΓΕ.Λ. Νεάπολης, στις 23-25/04/2024.

Η παρουσίαση της ομάδας μας είχε θέμα την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων στη σχολική μονάδα και παράλληλα προβάλλαμε ένα βίντεο του ομίλου βίντεο και κινηματογράφου του σχολείου μας με θέμα την αλληλοκατανόηση.

Πολλά ήταν αυτά που μας εντυπωσίασαν: Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, η θερμή υποδοχή των διοργανωτών, η καταπληκτική οργάνωση, το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν οι μαθητές του σχολείου υποδοχής, η φιλοξενία και η φιλική τους διάθεση. Αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο είναι οι δημιουργικές παρουσιάσεις των σχολείων και η ευρηματικότητα των μαθητών (θεατρικά δρώμενα, μοντέρνα χορογραφία, παραδοσιακοί χοροί, τραγούδι με βιντεοκλίπ, μουσική…). Στην διπλανή αίθουσα υπήρχε παράλληλα έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και Video Art.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα με προσκεκλημένους τους κκ Κωνσταντίνο Μπίκο, Παιδαγωγό και Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρήστο Τσιρώνη, Κοινωνιολόγο, Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και Γεώργιο Μόσχο, Νομικό και πρώην Συνήγορο του Παιδιού, που απαντούσαν σε ερωτήματα που έθεταν οι μαθητές.

Ελπίζουμε του χρόνου να ξαναβρεθούμε, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές.